Bijles begrijpend lezen

Toont alle 4 resultaten

 • 1 bijles begrijpend lezen

   25,00 incl. btw

  Deze les begrijpend lezen duurt ongeveer 30 – 40 minuten. Er wordt 1 tekst geoefend zodat uw kind kan bepalen of hij/zij er iets aan heeft. U kunt bij deze les blijven zodat u ook kunt zien wat er gebeurt.

  Bijles begrijpend lezen
 • 2 bijlessen begrijpend lezen

   49,00 incl. btw

  2 Bijlessen begrijpend lezen. Elke les duurt ongeveer 30 to maximaal 45 minuten. Afhankelijk van de leessnelheid van uw kind.  Er wordt 1 tekst per les geoefend. Uw kind leest en beantwoord de vragen. We oefenen op het juiste niveau.

  Bijles begrijpend lezen
 • 5 bijlessen begrijpend lezen

   125,00 incl. btw

  5 Bijlessen begrijpend lezen. Elke les duurt ongeveer 30 to maximaal 45 minuten. Afhankelijk van de leessnelheid van uw kind.  Er wordt 1 tekst per les geoefend. Uw kind leest en beantwoord de vragen. We oefenen op het juiste niveau.

  Bijles begrijpend lezen
 • 10 bijlessen begrijpend lezen

   250,00 incl. btw

  10 Bijlessen begrijpend lezen. Elke les duurt ongeveer 30 to maximaal 45 minuten. Afhankelijk van de leessnelheid van uw kind.  Er wordt 1 tekst per les geoefend. Uw kind leest en beantwoord de vragen. We oefenen op het juiste niveau.

  Bijles begrijpend lezen

Bijles begrijpend lezen voor je kind uit groep 7 of groep 8.

Begrijpend lezen is voor de meeste kinderen niet zo eenvoudig. De oplossing van scholen is om de kinderen zoveel mogelijk te laten lezen. Dat is logisch want door het lezen van een boek krijgen kinderen een beter woordbegrip.

Helaas zijn er vele kinderen die het lezen van een boek echt niet leuk vinden. En hoe meer je het lezen benadrukt hoe harder zij zich er tegen verzetten. Als je kind in de bibliotheek echt geen leuke boeken kan vinden dan komt er dus een mogelijke achterstand in woordenschat en woordkennis. Met bijlessen in begrijpend lezen kun je deze achterstand woordkennis bij je kind verminderen.

De bijles begrijpend lezen vindt plaats op mijn kantoor. Op een wandscherm of een grote computer leest uw kind de tekst. Daarna krijgen ze ongeveer 10 vragen te beantwoorden over de tekst.

Ik leer ze hoe ze de tekst het beste kunnen lezen. Dat (en hoe) ze de antwoorden van de vragen terug kunnen lezen in de tekst. Zo wordt het minder gokken. Worden er meer vragen goed gemaakt en krijgt je kind meer zelfvertrouwen.

Het gebrek aan woordkennis an de orde. Het zijn juist de simpele woorden zoals bijvoorbeeld: positief of negatief. Wij als ouder staan er meestal niet bij stil dat kinderen de betekenis van zo’n woord niet kennen. Of dat ze het afgelopen jaar juist een verkeerd begrip van zo’n woord hebben opgedaan.

Veel teksten begrijpend lezen draaien om het begrip van bepaalde woorden zonder dat het direct in dezelfde tekst wordt uitgelegd. Met de lessen begrijpend lezen kom je er als ouder achter waar het schort. Is je kind te ongedurig en gokt het maar wat? Zijn er een aantal woorden die niet begrepen worden? Leest je kind te oppervlakkig of kijkt hij/zij niet terug in de tekst voor het juiste antwoord?

Je zult verbazend zien dat je kind een bijles begrijpend lezen niet erg vindt. Dat komt omdat hun ogen gedeeltelijk worden geopend. Dat er soms maar een paar lessen nodig zijn om de “loop” van het verkeerd aanpakken van zo’n tekst te doorbreken.

Oefenen in de binnenstad van Delft op mijn kantoor. Het fijne van oefenen buiten huis is dat er een “klik” in het hoofd van het kind is. Zo van “ok, nu ga ik dit en dit leren”. Thuis is die klik er helaas niet en beschouwt je kind het meer als een vervelende onderbreking van de Ipad of ander speelgoed.

Mocht je nog meer willen weten, lees eens wat op de blog voor meer kennis of maak gerust een afspraak via de contact pagina.

Met hartelijke groet,
Gilles

Winkelwagen
Scroll naar top